195 milionů příběhů podvýživy - je načase je přepsat

21. Leden 2015

Fotožurnalisté z agentury VII Marcus Bleasdale, Jessica Dimmock, Ron Haviv, Antonin Kratochvil, Franco Pagetti, Stephanie Sinclair a John Stanmeyer cestovali do krizových oblastí postižených podvýživou a zaostřili své objektivy na důvody vzniku podvýživy i na inovativní návrhy řešení této krize.

Odhaduje se, že 195 milionů dětí po celém světě trpí na následky podvýživy, přičemž 90% z nich žije v subsaharské Africe a v jižní Asii. Podvýživa je ročně spoluodpovědná za třetinu z 8 milionů úmrtí u dětí do 5 let. Lékaři bez hranic v roce 2009 léčili 250 000 podvyživených dětí ve 34 zemích.

Mnohým rodinám chybí prostředky, aby mohly svým dětem zabezpečit potraviny s dostatečným obsahem živin nezbytných pro jejich zdravý růst, které jsou obsaženy především v živočišných produktech (mléko, maso a vejce). Většinou přežívají jenom s minimem v podobě obilninové kaše z kukuřice nebo rýže.

Starved for Attention“ přináší příběhy z různých zemí: Bangladéše, Burkiny Faso, Demokratické republiky Kongo, Džibutska, Indie, Mexika anebo z USA, a z různých kontextů: z odlehlých vesnic, válečných oblastí, zalidněných metropolí nebo horských usedlostí.

Podepsáním online petice „Starved for Attention“ se stanete součástí naší kampaně a pomůžete tak přepsat příběh podvýživy. S Vaší pomocí se 195 milionům dětí dostane pozornosti, kterou potřebují, aby mohly uniknout začarovanému kruhu podvýživy.

www.starvedforattention.org