Humanitární pracovnice Lékařů bez hranic zachráněna po 24 hodinách v sutinách

»Rozcestník pro články o situaci po ničivém zemětřesení na Haiti a krizové pomoci Lékařů bez hranic

Kanadská humanitární pracovnice Lékařů bez hranic Danielle Trépanier byla zachráněna ve středu 13. ledna odpoledne po téměř 24 hodinách v sutinách domu. V době zemětřesení se Danielle Trépanier, kanadská logistička a administrátorka mise, nacházela ve 2. patře zaměstnaneckého domu Lékařů bez hranic. Další dva kolegové byli ve stejné době v přízemí a podařilo se jim uprchnout ve chvíli, kdy se dům začal hroutit. Danielle se propadla do sklepa do vzduchové kapsy pod zříceným domem.

Najatí řidiči Lékařů bez hranic byli mezi prvními, kteří riskovali své zdraví při záchraně Danielle, jejíž křik se nepravidelně ze sutin ozýval. Danielle utrpěla šok, naštěstí však pouze relativně menší zranění.

Přes tuto šťastnou záchranu své spolupracovnice mají Lékaři bez hranic vážné obavy o bezpečnost svých místních spolupracovníků a pacientů.

O Danielle Trépanier:

35-letá kanadská logistička a administrátorka; na Haiti pracuje od července 2009; s Lékaři bez hranic jezdí na mise od roku 2005, kdy se zúčastnila zásahu při podvýživové krizi v Nigeru, poté pracovala v projektu v Jižním Súdánu a nakonec v Burundi.

»Rozcestník pro články o situaci po ničivém zemětřesení na Haiti a krizové pomoci Lékařů bez hranic