Benefiční koncert pro Ukrajinu

Nápad uspořádat benefiční koncert pro válkou sužovanou Ukrajinu vznikl v restauraci Sport - Kuklík na kladenském předměstí. S velkou podporou přátel ho pak zrealizoval Jan Loněk na hřišti TJ Baník Švermov v sobotu 30. dubna 2022. Jak se to všechno stalo?

„Byl to krásný moment, když přišel šéf švermovských fotbalistů David Nedvěd s Robertem Štochlem v nočníh hodinách do mojí hospody a povídají: Honzo, uděláme koncert na čarodějnice a peníze pošleme na pomoc na Ukrajinu. Dali jsme si pivo a základy byly založeny. Navrhl jsem poslat peníze Lékařům bez hranic, protože je to důvěryhodná organizace. Vezli jsme již na Ukrajinu humanitarní pomoc a osobně jsem řídil dodávku na hranice s Ukrajinou. Velmi mile mě překvapilo, kolik lidí je ochotných věnovat čas a vydat se s plnou dodávkou pomoci na dalekou cestu a doufat, že ty spacáky a léky pomohou někomu na druhé straně hranice, kde hrozí smrt každý den. Těch lidí jsme cestou potkali hodně.  

Benefiční koncert pro Ukrajinu
Benefiční koncert pro Ukrajinu

Line-up koncertu jsme postavili tak, aby se každému něco líbilo. Za účinkující je potřeba poděkovat headlinerovi Petrovi Vondráčkovi a jeho Lokomotivě, která předvedla skvělou jízdu. Dále pak moderátorovi a performerovi večera, legendě kladenského hokeje, básníku a všeobecnému sportovci a baviči, Lubomíru Čužákovi Rysovi, Jesice a Roxy Show, Michaele Dvořákové, Petrovi Hodkovi, Robertovi Caporalimu, Jaroslavu Bresky Blusaravi a klukům z mojí kapely The Furnitures."

Za fenomenální organizaci patří dík TJ Baniku Švermov. Markovi Menclovi za to, že držel kasu. Davidovi Nedvědovi za iniciativu, Robertu Štochlovi za fota a celému výboru klubu. Díky patří Honzovi Chybovi, generálnímu manažerovi a jednateli společnosti SkyXs, který Lékaře bez hranic dobře zná. Poděkovat chci i mediálnímu partnerovi – Rádiu Relax. Bezvadnou práci také odvedli zástupci lékařů Ondra Častoral a jeho kolegyně."

52 600 Kč je skvělý výsledek, za který všem zúčastněným srdečně děkujeme!