Obdivuhodný výkon Lenky Bučilové

30. Červenec 2019

Lenka Bučilová je studentka, která dokončila pražský maraton i přesto, že trpí astmatem. Už to by byl obdivuhodný výkon, ale Lence to nestačilo. Rozhodla se, že si nejen splní sen, ale zároveň uspořádá sbírku, kterou podpoří Lékaře bez hranic. Nakonec vybrala krásných 8 600 korun.

Proč jste si vybrala zrovna organizaci Lékaři bez hranic?

Je důležité si uvědomit, že pro některé lidi na této planetě nejsou léky samozřejmost. Dokonce ani jídlo a voda. Máme štěstí, že žijeme tady, kde stačí zapnout kohoutek a voda poteče, dokud budeme chtít, že kdykoliv máme možnost zajít si k lékaři i s tím nejmenším problémem.

Když si představím, že bych neměla to štěstí, a neměla kolem sebe jako malá dostatek lékařů, asi bych nikdy nevyřešila svůj problém s astmatem. A nikdy bych se nepostavila na start pražského maratonu. Tento závod byl mým snem, a teď se stal cílem. Běžela jsem nejen za sebe, ale i za ty, kdo si své sny plnit nemohou. Proto jsem se rozhodla podpořit organizaci Lékaři bez hranic.

Co Vás při organizování sbírky potěšilo?

Vědomí, že člověk nemusí vydělávat miliony, aby podpořil dobrou věc. Stačí založit sbírku a oslovit své kamarády a známé. I když přispějí třeba jen malou částkou, můžeme dosáhnout velkých cílů a změnit život spoustě lidí. Je fajn usínat s pocitem, že i díky Vám byl zachráněn lidský život.