Pomoc díky technologiím

19. Březen 2019

Dominika Cermanová pracuje ve společnosti GoodData s.r.o. a s kolegyní Simonou Baxa se rozhodly udělat zaměstnaneckou charitativní sbírku, v níž dokázaly vybrat krásných 28 000 korun.

Co mají GoodData a Lékaři bez hranic společné je zájem o moderní technologie. Společnosti GoodData s. r. o. jsme se proto rozhodli poděkovat speciální přednáškou nášeho kolega Jana Böhma o tom, jak Lékaři bez hranic využívají technologické inovace přímo v terénu.

„Přednášku ve společnosti GoodData jsem si mimořádně užil. Už dlouho se mi totiž nestalo, že bych cítil ze strany posluchačů takové porozumění. Prezentoval jsem, jak Lékaři bez hranic využívají technologické inovace. Většinou přitom posluchače šetřím komplexnějších datových projektů, jako je analýza sociálních sítí. Ty jsou ovšem moje nejoblíbenější. V GoodData jsem myslel, že by to mohlo jít, tak jsem o téhle své vášni začal mluvit... A ukázalo se, že máme s posluchači leccos společného. Byl to skvěle strávený čas, zažil jsem vřelé přijetí a měl možnost odpovědět na velmi zajímavé dotazy. Díky za to!“ (Jan Böhm, digitální stratég).

A co mile dámy vedlo k uspořádání charitativní sbírky pro Lékaře bez hranic?

„GoodData má svojí firemní kulturou blízko k podpoře různých charitativních organizací. Každý rok organizujeme sbírku na nějaký dobročinný projekt. Lékaře bez hranic jsme si vybrali, protože se nám líbí jejich práce a jednotlivé projekty, kterým moc fandíme. Věříme, že vybrané peníze se dostanou na správná místa a do rukou lidí, kteří to nejvíce potřebují.“ ( Dominika Cermanová)