„Postavme se hladu“ na ZŠ Vejrostova 1 v Brně

19. Únor 2019

„Naše škola každoročně pořádá projekt „Postavme se hladu”. Každý žák může dobrovolně přispět na organizaci Lékaři bez hranic. Tento rok se nám podařilo vybrat 11 tisíc korun. Ačkoliv se snažíme pomáhat, umírá každoročně hladem velké množství dětí. Važme si toho, co máme, protože všichni takové štěstí nemají.”

N. B. a M. S., 8.A

„Letos vynaložili velké úsilí žáci z 9.C, kteří po skupinkách navštěvovali jednotlivé třídy nižšího stupně (druhé až páté třídy), měli na sobě bílé pláště, aby více připomínali práci lékařů, a vysvětlovali dětem, jakou práci dělají a v jakých podmínkách pracují Lékaři bez hranic. Setkali se obrovským zájmem dětí. Nad mapou světa si přitom společně připomněly i ostatní místa světa, kde práce Lékařů zachraňuje životy, učí místní obyvatele vzájemné pomoci a dává lidem naději na lepší zítřek. V prvních třídách proběhlo měření paže nad loktem, aby si děti uvědomily, jak hubeňoučké jsou paže podvýživených dětí a jak dobře je, že máme co jíst i co mlsat. Velmi jsem obdivovala nasazení žáků své třídy. Mnozí z nich se velice pečlivě na svá vystoupení připravovali a dokázali mladší děti úžasně zaujmout. Následně pak v rámci družiny vznikla celá řada pěkných obrázků, jimiž děti reflektovaly své dojmy. Jsem ráda, že vedení naší školy dává každoročně tomuto projektu zelenou.”

Mgr. Lucie Tešnarová, třídní učitelka 9.C

„Postavme se hladu“ na ZŠ Vejrostova 1 v Brně

”Zjistili jsme mnohé a mnohému se naučili. Musíme se naučit vážit si věcí, které máme. Spousta lidí potřebuje jídlo, pití a střechu nad hlavou více než my. Jedná se o tato místa: Afrika, arabské země… My plýtváme jídlem a máme střechu nad hlavou, ale nedokážeme si těchto věcí vážit. Věděli jste, že denně zemře 15 tisíc dětí v důsledku podvýživy? Celkově je na světě 7 miliard lidí, my dokážeme vypěstovat dostatek potravin pro všechny, ale přesto 1 miliarda lidí trpí hladem nebo podvýživou. Tyto věci bychom si měli uvědomit, tak se nad těmito větami, prosím, zamyslete.”

R. J. a A. T., 8.A

 

 

 

My moc děkujeme za podporu! Uspořádat sbírku mezi přáteli, v práci nebo ve škole pro nás můžete i vy. 

VYTVOŘTE VLASTNÍ DÁRCOVSKOU VÝZVU