Sbírka na podporu Lékařů bez hranic na triatlonu XTR Melechov

9. Září 2019

Členové neziskového spolku Melechov, které zastupuje Marcel Pašek, se rozhodli podpořit činnost Lékařů bez hranic a uspořádali sbírku na terénním triatlonu XTR Melechov.

Co je vedlo k uspořádání sbírky pro Lékaře bez hranic?

Snad každý sportovec bude souhlasit s tím, že by se mnělo hrát či závodit v duchu fair play. Všední život ale bohužel někdy úplně fér není.  Lékaři bez hranic se s touto často nerovnou hrou nesmířili a snaží se pomáhat, mnohdy s nasazením vlastních životů. Myslím, že si zaslouží nejen náš respekt ale i podporu. Proto jsme se rozhodli využít to, co umíme, k podpoře Lékařů bez hranic. Různé závody pořádáme téměř 20 let a podobnou sbírku jsme chtěli uspořádat už dávno, ale nějak z toho vždy sešlo. Někdy kvůli starostem se samotnou organizací, někdy nedůsledností, prostě vždycky něco. Letos jsme se ale konečně odhodlali a jsme za to moc rádi.

Celkem sbírka vynesla 1750 korun, za což Lékaři bez hranic dokážou pořídit třeba něco okolo 218 vakcín proti spalničkám. Ten pocit, že jsme dokázali této organizaci pomoct a třeba i někomu zachránit život je ale k nezaplacení.“​