Zvířata na misi

15. Červen 2023

Na misích Lékařů bez hranic nepůsobí jen lidé, ale někdy i zvířata. Jsou maskoty projektů, pomáhají v péči o psychické zdraví pacientů nebo chytají myši. Seznamte se s nimi.

 

Kočka Mici 

Mici zastává funkci v našem týmu v Batangafu ve Středoafrické republice. Pečujeme tam o lidi zraněné při ozbrojených konfliktech, ošetřujeme přeživší sexuálního násilí, zajišťujeme bezpečné porody a léčíme nemoci, jako je malárie. I Mici má důležitý úkol: zodpovídá za to, aby v ubytování našich kolegů nebyly myši. 

Zvířata na misi

 

Pes Onnie 

Onnie je čtyřletý labradorský retrívr. Pomáhá přeživším mučení a extrémního násilí v Mexiku. Onnie jim umožňuje prolomit bariéry, aby se mohli otevřít našim terapeutům a mluvit o tom, co zažili. Pro naše tamní pacienty neděláme jen canisterapii. Tým lékařů, psychologů, fyzioterapeutů a sociálních pracovníků se o ně stará dlouhodobě a holisticky. 

Zvířata na misi

 

Prase Lulu 

Lulu se stala maskotkou našeho projektu ve státě Táchira na západě Venezuely. Naši kolegové školili zdravotníky i místní obyvatele, přivezli potřebný zdravotnický materiál a poskytovali lékařskou péči lidem s chronickými onemocněními. Lulu se narodila na začátku projektu a okamžitě všem přirostla k srdci.  

Zvířata na misi